W Paryżu od 15 do 19 października, w Centrum Wystawowym Paris Nord Villepinte, trwają targi żywności SIAL Paris. Poradnik Restauratora i Poradnik Handlowca objęły patronat medialny nad targami, a przedstawiciele redakcji są obecni na wydarzeniu, z którego szersza relacja ukaże się w listopadowych numerach.
W tym roku na targach Sial pojawi się łącznie 230 polskich wystawców, prezentując swoją ofertę b2b odwiedzającym z całego świata. Do konkursu SIAL Innovation, w którym premiowane są innowacje, polscy dostawcy zgłosili aż 68 produktów.
Targi Sial Paris rozpoczynają debatę wokół tematu Own the Change, zainicjowanego w 2020 roku, aby dostarczyć wszystkim zainteresowanym niezbędnych rozwiązań do tworzenia żywności jutra, w odpowiedzi na oczekiwania i inicjatywy z różnych stron świata. Będzie to edycja zorganizowana wokół bogatego programu, który odpowie na potrzeby całego ekosystemu branży spożywczej.
MOCNE STRONY TARGÓW
SIAL Start Up, nowa przestrzeń, która zaprezentuje wyselekcjonowane startupy z sektora spożywczego. Przestrzeń tworzona we współpracy z Start-up Sesame i La FoodTech. Odwiedzający będą mogli odkryć młode innowacyjne firmy z Francji i z innych krajów.
SIAL Insights/Think Tank prezentuje badania nad oczekiwaniami konsumentów, innowacyjnymi produktami, trendami na rynkach i restauracjami. NDP Group, nowy partner dołącza do ekipy ekspertów z Kantar i Protéines XTC. NDP Group będzie odpowiadać za stworzenie księgi trendów.
SIAL Podcast nowe spotkanie organizowane raz w miesiącu poświęcone aktualnościom z sektora spożywczego, aby towarzyszyć przez cały rok profesjonalistom z branży.
Fot. Redakcja Poradnik Restauratora