2-4 czerwca we wrocławskiej Hali Stulecia odbędą się targi gastronomiczno-hotelarskie Magdy Gessler – Pyszna Polska 2017.
Po raz pierwszy, w jednym miejscu zgromadzą się zarówno przedstawiciele wiodących firm z kraju i z zagranicy, znakomici fachowcy, branżowe autorytety oraz gwiazdy i prominenci. Targi Pyszna Polska 2017 wyznaczą kierunki i standardy rozwoju oraz smaku na kolejne lata.
Pyszna Polska 2017 to wydarzenie z bogatym programem, specjalnymi strefami pokazowymi i konkursami oraz oryginalnymi wyspami tematycznymi.
Wyspa kawy – odsłoni prawdziwą przyjemność picia kawy, uwiedzie i pobudzi swoim aromatem.
Wyspa win – zaprezentowane zostaną wina z najdalszych zakątków Hiszpanii, od gorącej Andaluzji, po atlantyckie wybrzeża Galicji.
Wyspa piwa – to miejsce, w którym po przekroczeniu progu przeniesiemy się w niezwykły, zaskakujący świat piwa- pełen różnorodnych smaków, zapachów i barw.
Strefa srebrna to nawigacja po restauracjach i pensjonatach polski, która zaprezentuje ekskluzywne lokale i pensjonaty. Strefa ta będzie symbolem elegancji, wyrafinowanego smaku oraz artystycznej bohemy. Urzeknie nas niepowtarzalną atmosferą oraz polską muzyką. Spacerując po centrum wystawowym nasz wzrok przyciągną urocze kafejki, klimatyczne restauracje. Będzie można rozkoszować się smakiem potraw, serwowanych przez mistrzów kuchni.
Strefa brązowa przeznaczona jest dla dystrybutorów produktów i usług dla HoReCa.