Targi Mazury HoReCa to największe wydarzenie dla branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej w północno-wschodniej Polsce. Odbywają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów regionalnych i usług gastronomicznych. Już w kwietniu (17-18.04.2018) odbędzie się trzecia edycja imprezy.
Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Oprócz kolejnych edycji konkursów „Zielona Budka Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” (w których już w drugiej edycji uczestnicy walczyli o obronę tytułu) podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się nowy konkurs – „Babiniec” – kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Marszałek objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów, w której pojawią się przedstawiciele regionów Polski z najlepszymi lokalnymi produktami.
Wyróżnikiem branżowej formuły targów są krótkie spotkania biznesowe (Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami. Zaowocowało to wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi.
Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury w Ostródzie pojawią się znani szefowie kuchni (i strefa live cooking), młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.
Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl