Targi Internorga już w marcu

Newsy

Targi Internorga już w marcu

28 stycznia 2014

14 – 19 marca br w Hamburgu odbędzie się 88. edycja Międzynarodowych Targów Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa INTERNORGA. Targi INTERNORGA to najstarsza i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie. INTERNORGA jest barometrem branży gastronomicznej w Europie. To w czasie tej imprezy, dzięki najwyższej fachowości wystawców oraz korzystnemu marcowemu terminowi tworzą się trendy na nadchodzący sezon i pokazywane są nowatorskie produkty i techniczne innowacje. Wiele firm czeka z premierową prezentacją swoich nowości właśnie na targi INTERNORGA.

INTERNORGA co roku gromadzi około 1.200 wystawców, którzy na powierzchni wystawienniczej 90.000 m2, prezentują swoją najnowszą ofertę oraz około 100.000 zwiedzających, przy czym ponad 90% gości to fachowcy z branży. Odwiedzenie INTERNORGI daje zatem najlepszą okazję do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży oraz nawiązania dużej liczby kontaktów handlowych.

Zakres tematyczny

  • techniki kuchenne i gastronomiczne oraz wyposażenie zaplecza kuchennego /hale: A2, A3, A4/
  • żywność i napoje, urządzenia i ekspresy do kawy /hale: A1, B1. B2, B3, B4/
  • urządzenia, maszyny i surowce do wytwarzania lodów /hala A2/
  • wyposażenie hoteli, restauracji i innych punktów żywienia zbiorowego / hale: B5, B7/
  • maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, wyposażenie punktów sprzedaży /hale B6, B6.1/
  • gastronomia na wolnym powietrzu /tereny targowe przed halami/
  • sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych /hale B2, B3, B4/

Program ramowy targów

Targi INTERNORGA są platformą wymiany wiedzy, doświadczeń i nowatorskich pomysłów oraz dialogu specjalistów z branży. Dlatego nieodłącznym elementem imprezy stał się bogaty program ramowy towarzyszący targom. Na program kolejnej INTERNORGI składają się m.in.:

  • 33. edycja największego w Europie kongresu poświęconego profesjonalnej gastronomii, jednym z głównych tematów przyszłorocznej edycji będzie marketing personalny i budowanie przywiązania pracowników do firmy, gościem specjalnym kongresu będzie Olivier Kahn – były bramkarz reprezentacji Niemiec w piłce nożnej
  • Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego – 40. edycja skupi się na rozważaniu wyzwań i szans jakie staną przed branżą gastronomiczną w najbliższych latach
  • Forum Catering w Szkole – 4. edycja forum obędzie się pod hasłem „Jedzenie w szkole kolorowe i zdrowe”
  • Forum Gastronomiczne – m.in. zawody dla kucharzy i pokazy „Showcase Kitchen”, zawody wiedzy i umiejętności serwowania potraw i obsługi gości „Service Cup”, pokazy przygotowane przez związki DEHOGA, VSR, VKD i północnoniemieckie szkoły hotelarskie
  • pokazy i prezentacje przygotowane przez północnoniemieckie związki rzemiosła cukierniczego „„Glass Bakery”
  • Newcomers’ Area – prezentacja firm debiutujących w branży HoReCa”.
  • LiquID Bar, Café Future.live, Pink Cube – pokazy specjalne
  • Finał Giropizza d’Europa – finał mistrzostw świata w wypiekaniu pizzy

Godziny otwarcia targów:

codziennie w godz. 10.00 – 18.00

Więcej informacji na temat targów uzyskają Państwo w biurze Przedstawicielstwa Targów Hamburskich w Polsce, tel.: 22-620 71 98, 620 72 98, E-mail: karas@eurotargi.com, kuzmiska@eurotargi.com.