Targi HORECA® i Bocuse d’Or Poland w Krakowie

Aktualności

Targi HORECA® i Bocuse d’Or Poland w Krakowie

Już jutro spotkamy się w EXPO Kraków na Targach HORECA®/ GASTROFOOD/ENOEXPO®. Jedna z najważniejszych imprez w Polsce integrująca branże hotelarską, gastronomiczną i winiarską potrwa do 5 listopada.

W trakcie nowej odsłony targów nie zabraknie tematów związanych z aktualnymi wyzwaniami, ciekawych rozwiązań na prowadzenie biznesu, a przede wszystkim rozmów na żywo. Przed uczestnikami wartościowy program szkoleniowo-warsztatowy oraz możliwość spotkania ze znakomitymi szefami kuchni i ekspertami. Będzie to okazja do wymiany doświadczeń i spojrzenia na branżę HoReCa z innej perspektywy, po zmianach, które nastąpiły w 2020 r. Na targach zobaczymy wiele produktów i rozwiązań, które ułatwią optymalne prowadzenie biznesu hotelarskiego czy gastronomicznego. Wychodząc naprzeciw nowym wyzwaniom powstaną nowe strefy tematyczne: rozwiązań IT w tym e-commerce, safety trends, produktów regionalnych, polskiego wina oraz polskich alkoholi rzemieślniczych.

Bocuse d’Or Poland 2021

Będzie można wziąć udział w 3-dniowych warsztatach kulinarnych, które poprowadzą znani szefowie kuchni, a także podziwiać zmagania kucharzy w eliminacjach do najbardziej prestiżowego międzynarodowego konkursu gastronomicznego. Kolejna polska selekcja Bocuse d’Or Poland 2021 odbędzie się 4 listopada. O miano najlepszego szefa kuchni w Polsce stanie 5 kulinarnych gigantów: Łukasz Cichy, Jakub Kasprzak, Sebastian Klamka, Tomasz Łagowski i Kamil Tłuczek. W jury konkursu zasiądzie Davy Tissot, reprezentant Francji, który pokonał 21 kandydatów z całego świata i 27 września zdobył złotą statuetkę Bocuse d’Or!  Ponadto na fotelu jurorskim
zobaczymy Christophe’a Bacquie, posiadacza trzech gwiazdek Michelin, 5 czapek Gault & Millau Francja, wybitnego szefa kuchni z Francji.  W składzie jurorskim znajdą się również inne osobistości międzynarodowego formatu i polskiej sceny kulinarnej m.in.: Przemysław Klima, Kurt Scheller, Dariusz Barański, Ernest Jagodziński, Dominik Brodziak oraz Mariusz Pieterwas.  Kulinarny spektakl rozegra się w ciągu 5 godz.in i 35 min. Finaliści polskiej edycji Bocuse d’Or zaprezentują danie ze śledziem w roli głównej.

Spotkania B2B

Targi HORECA® połączyły siły z Centrum Transferu Technologii Politechniki Krakowskiej by móc zaproponować uczestnikom dodatkowy bonus i umożliwić wszystkim chętnym udział w międzynarodowych spotkaniach handlowych, które odbędą się w formie hybrydowej – online (3-16.11) oraz na miejscu w EXPO Kraków w czasie targów (3-5.11). Spotkania B2B są kierowane do przedstawicieli branż: spożywczej, winiarskiej, HoReCa, cukierniczej.

Wstęp na Targi jest bezpłatny. Natomiast ze względu na restrykcje pandemiczne obowiązuje rejestracja gości, której należy dokonać na stronach www.horeca.krakow.pl lub www.enoexpo.krakow.pl.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.