9-10 września br. w Chorzowie odbędzie się już trzecia edycja Targów Technologii Przetwórstwa Spożywczego Gastrosilesia.
Głównym założeniem Targów jest kompleksowa odpowiedź na potrzeby sektora przemysłu spożywczego i zbudowanie platformy wymiany doświadczeń i usług. Stąd też w gronie ponad 100 wystawców krajowych i zagranicznych znajdą się eksperci i firmy, które wyznaczają standardy i trendy w branży gastronomicznej.
Podczas targów odbędą się prelekcje i seminaria min. „Klient – jak go pozyskać i utrzymać” – panel dyskusyjny z udziałem właścicieli restauracji i szefów kuchni, „Sposoby finansowania działalności w branży gastronomicznej” czy „Inspekcja organów urzędowej kontroli żywności w perspektywie praw kontrolowanego.
W programie także liczne pokazy kulinarne przeprowadzane min. przez znanych z programu Top Chef Szefów Kuchni: Sebastiana Olmę oraz Pawła Kibarta.
Jedną z atrakcji będzie również emocjonujący finał konkursu: I Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych.
Gościem specjalnym będzie Hanna Szymanderska, autorytet kulinarny, która poprowadzi prelekcje na temat kuchni śląskiej jak również regionalnej.
Więcej informacji oraz szczegółowy program wydarzenia na stronie: www.targi.gastrosilesia.pl