Gastro – Hotel to targi regionalne odbywające się w miastach o wzmożonym ruchu turystycznym. Kolejna 25-cia edycja odbyła się w marcu w kołobrzeskiej hali Milenium. Targi otworzył Starosta Powiatu Kołobrzeskiego Tomasz Tamborski wraz z Haliną Rudzis-Gruchałą, Prezydentem Jerzym Wolskim oraz Andrzejem Bejnarowiczem i Miosławem Tessikowskim. Włodarze Miasta pod okiem Rafała Durke Szefa Kuchni z hotelu Diuna wzięli również czynny udział w kulinarnych pokazach na scenie.
Targi Gastro-Hotel organizowane w hali Milenium dają możliwość spotkania się na „neutralnym gruncie” z różnymi przedstawicielami producentów, co stwarza możliwość porównania ofert i wynegocjowania atrakcyjnych cen. Udział w targach wzięło blisko 50 wystawców z kraju i z zagranicy. Zaprezentowali się producenci, dystrybutorzy, importerzy i handlowcy działających w sektorze zarówno gastronomicznym jak i hotelarskim.
Można tam było zobaczyć najnowsze technologie, nowoczesne urządzenia, najwyższej klasy produkty i optymalne rozwiązania służące podnoszeniu standardu usług hotelarskich i gastronomicznych.
Swoją ofertę zaprezentowali również dostawcy produktów żywnościowych dla gastronomii, surowców dla cukiernictwa i piekarnictwa, a także napojów bezalkoholowych.
Bogata oferta wystawców oraz bardzo ciekawy program imprezy skłonił do odwiedzenia targów wielu przedstawicieli branży HoReCa chcących zmodernizować zakład gastronomiczny, podwyższyć jakość obsługi, zmienić wystrój lokalu czy zwiększyć wybór i jakość proponowanej oferty.
Podczas targów można było wziąć udział w wielu ciekawych wydarzeniach m.in. szkoleniach, pokazach oraz warsztatach.
Zapraszamy do współpracy podczas Targów Turystyki Weekendowej – Atrakcje Regionów 13 -16 maja 2016 roku w Chorzowie.