Gastro-Hotel w Kołobrzegu to nie tylko targi wystawiennicze, ale także impreza, która niesie ze sobą zabawę i naukę. Targi bowiem obfitują w ciekawe atrakcje dla gości z branży. Do nich należy konkurs kulinarny oraz konkurs z aranżacji stołu okolicznościowego.
czwartek 12 marca godz. 10 – 17
10:15 – 11:00 – pokazy kulinarne Smak, emocje, natura czyli sery Lazur w inspiracjach Chefa Daniela Olasa
10:45 – 11:45 – Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa –prezentacja z pokazem
10:30 – 12:30 – Alternatywne metody parzenia kawy z degustacją kaw z segmentu Speciality Coffee – warsztaty Marcina Rusnarczyka- Mistrza Polski Baristów
12:15 – 13:15 – pokaz kulinarny Borysa Gebel Szefa Kuchni z firmy ZYGA Mięsa Świata – Sous Vide – Zalety przygotowania mięs i ryb w próżni
12:30 – 14:00- Techniki obsługi kelnerskiej – szkolenie
13:00 – 13:30 – pokazy kawowe Marcina Rusnarczyka
13:00 – 13:30 – prezentacja Usługa dostaw dla klientów Makro
13:45 – 14:30 – pokazy kulinarne Lazur i życie nabiera smaku. Chef Daniel Olas i jego inspiracje serami Lazur.
13:30 – 15:00 – szkolenie Optymalizacja kosztów reklamy w Internecie – Jak uchronić się przed oszustwami w reklamie internetowej.
15:15 – 16:45 – Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii – szkolenie dla kadry menedżerskiej
13 marca godz. 10 – 15
10:00 – warsztaty kulinarne z Agencją Rynku Rolnego – „QMP Smak Dobrej Wołowiny”
10:00 – 11:30 – Techniki obsługi kelnerskiej – szkolenie
10:30 – 11:00 – prezentacja Usługa dostaw dla klientów Makro
11:00 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
11:00 – 14:00 – szkolenie Wino w gastronomii
11:30 – 12:15 ocena konkursu i ogłoszenie wyników
12:30 – 14:00 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości –szkolenie