29 lutego – 2 marca br. zapraszamy wszystkich gastronomów i hotelarzy na nadmorską edycję targów Gastro-Hotel, która odbędzie się w kołobrzeskiej hali Milenium przy ul. Łopuskiego 38. Podczas targów oprócz bogatej oferty wystawców można wziąć udział w wielu ciekawych wydarzeniach: szkoleniach, warsztatach i konkursach kulinarnych. Będzie również możliwość podejrzenia funkcjonowania pracy na kuchni w czynnej restauracji, co czyni przedsięwzięcie bardzo widowiskowym i interesujących dla wszystkich zebranych. Zapraszamy do odwiedzenia Kreatywnej Kuchni Mistrzów. Specjalnie przygotowane dania będą serwować szefowie kuchni z najlepszych kołobrzeskich restauracji. Pokazy mistrzów przyciągną nie tylko smakoszy, ale i wszystkich tych, którzy chcą poznać najnowsze trendy w kuchni. Ideą Kuchni Mistrzów jest stworzenie na targach komfortowego miejsca będącego innowacyjną platformą biznesową. Atmosfera tego miejsca sprzyja konwersacji i umożliwia wymianę informacji pomiędzy wystawcami a odwiedzającymi.
Zawodowych kucharzy zapraszamy do spróbowania swych sił w konkursie Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata – Tex-Mex . Dwuosobowe drużyny mają za zadanie przygotować dania z zastosowaniem produktów Oerlemans i Lamb Weston i zaproponować takie nietypowe podanie tego dania, aby dobrze prezentowało się w punktach gastronomicznych typu pub, kręgielnia, drink-bar itp. Zwycięzca finału Kulinarnej Uczty otrzymuje nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.
Organizatorzy zapraszają na ciekawe szkolenia dla menadżerów, kierowników sal, kelnerek, barmanów i pokojowych. Nowością na targach będą warsztaty dla osób, które chcą postawić pierwsze kroki w branży gastronomiczno -noclegowej – „Zaczynam na swoim” oraz szkolenie „Indywidualne doradztwo efektywnego prowadzenia działalności hotelarskiej/ gastronomicznej”
Szczegóły dotyczące targów, szkoleń i konkursów – www.gastro-hotel.pl