Gastro – Hotel to najważniejsze targi regionalne odbywające się w miastach słynących ze wzmożonego ruchu turystycznego. Na targach w Kołobrzegu prezentowali się producenci, dystrybutorzy, importerzy i handlowcy działających w sektorze HoReCa. Można tam było zobaczyć najnowsze technologie, nowoczesne urządzenia, najwyższej klasy produkty i optymalne rozwiązania służące podnoszeniu standardu usług hotelarskich i gastronomicznych. Swoją ofertę zaprezentowali również dostawcy produktów żywnościowych dla gastronomii, surowców dla cukiernictwa i piekarnictwa, a także napojów bezalkoholowych i alkoholowych. Bogata oferta wystawców oraz bardzo ciekawy program imprezy skłonił do odwiedzenia targów wielu przedstawicieli branży HoReCa chcących zmodernizować zakład gastronomiczny, podwyższyć jakość obsługi, zmienić wystrój lokalu czy zwiększyć wybór i jakość proponowanej oferty. Z myślą o gościach targowych, a w szczególności o menagerach restauracji i hoteli oraz ich pracownikach zorganizowano szereg szkoleń, pokazów i warsztatów. Odbyła się również kolejna odsłona konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Świata Tex-Mex- bar, pub, party time menu z zastosowaniem produktów firmy Oerlemans i Lamb Weston. Zwycięska ekipa z regionu, w którym odbywają się targi kwalifikuje się do Wielkiego Finału konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim. Najlepszy wśród najlepszych kucharzy biorących udział w regionalnych konkursach, otrzyma m.in. nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.
Na kolejne spotkania w gronie profesjonalistów w ramach Targów Gastro-Hotel zapraszamy od 6 do 8 Kwietnia do Bielsko-Białej na hale BKS przy ul. Rychlińskiego 19.