W dniach 13-14 marca br. na PGE Narodowym odbyły się Targi Franczyza. „Poradnik Restauratora” jako patron medialny uczestniczył w tym wydarzeniu.
Swój pomysł na firmę prezentują tu przedstawiciele znanych marek z kraju i zagranicy, którzy aktywnie szukają partnerów biznesowych. Odwiedzający mają do wyboru licencje franczyzowe z kilkudziesięciu rodzajów działalności w tym sklepy spożywcze, moda, artykuły dekoracyjne, narzędzia, artykułu budowlane, edukacja, uroda, fitness, finanse, nieruchomości i gastronomia.
Targi Franczyza to okazja do bezpośrednich spotkań z przyszłymi partnerami biznesowymi i możliwość pogłębienia wiedzy o biznesie podczas seminariów. Dla szukających pomysłu na założenie biznesu lub nowej działalności w ramach już istniejącej firmy to jedyna możliwość spotkania tak wielu firm udzielających licencji w jednym miejscu.
W Polsce funkcjonuje ponad 1300 konceptów franczyzowych i ponad 90 tys. franczyzobiorców. Najczęściej są to firmy rodzinne. W sumie na rynku franczyzy pracuje ponad pół miliona osób (właściciele razem z pracownikami).
Źródło: Targi Franczyza
oprac.: M. Rybko
zdj.: Zbyszko Zalewski