Targi FOOD-to-GO

Wydarzenia

Targi FOOD-to-GO

07 lutego 2017

Kaszubskie klimaty, wyjątkowa w swoim rodzaju pizza, bezglutenowe przysmaki i ponad 100 firm z branży gastronomicznej to tylko niektóre z elementów tegorocznych 7. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Impreza, ta odbywa się w gdańskim Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AmberExpo. Wśród gości specjalnych lutowego wydarzenia znalazł się m.in. Tomasz Fierke – znany szerszej publiczności jako „Kucharz z Kaszub”. Specjalnie dla wszystkich obecnych na targach przyrządzi potrawkę z kurczaka, czyli kaszubskie frékasë. Wyjątkowe przysmaki zaprezentują też Jola Słoma i Mirek Trymbulak, autorzy książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych. Kolejną gwiazdą będzie finalistka telewizyjnego show Master Chef – Klaudia Budny. O doznania kulinarne zwiedzających i kaszubski klimat zadba również Marta Truskolawska-Plichcińska, mistrzyni cukiernictwa. Udział w Targach FOOD-to-GO jest okazją dla pomorskich restauratorów do spotkania całej branży w jednym miejscu. To tu będzie można czerpać inspiracje, poznać nowe propozycje dań do karty menu, nawiązać kontakty z producentami i dostawcami m.in. urządzeń gastronomicznych, wyposażenia punktów gastronomicznych, sprzętu i akcesoriów do parzenia i serwowania kawy, herbaty, czekolady. Podczas targów nie zabraknie również stref tematycznych: Deserowych Inspiracji, Bezglutenowej, Inteligentnej Restauracji, czy strefy Wyposażenia Pensjonatów i Ośrodków Wypoczynkowych BaltRoom. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny udział w targach.

 
Program towarzyszący FOOD-to-GO 2017
8.02.
10:15 – 11:00  Bezglutenowy konsument

Prowadzący: Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

11:15 – 12:15  ATELIER SMAKU – bezglutenowa kuchnia wegańska Joli Słomy & Mirka Trymbulaka – kaszubska zupa brzadowa

Prowadzący: Jola Słoma & Mirek Trymbulak, Atelier Smaku

12:30 – 13:30 Pomarańczowe karmelove

Prowadzący: Klaudia Budny

13:45- 14:45 Motywy kaszubskie w dekoracjach cukierniczych

Prowadzący: Marta Truskolawska-Plichcińska

15:00 – 16:00 Lody rzemieślnicze-dobry sposób na biznes. Nowości z targów SIGEP 2017

Prowadzący: SEMPRE GROUP Sp. z o.o., Sławomir Szewczyk

16:15 – 16:45 Obliczanie wartości odżywczych oraz etykietowanie zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011 (Kalkulator X-mart, Automatyzacja wydruku etykiet)

Prowadzący: Xmart group Sp. z o.o.

09.02

10:00 – 10:20 Twój biznes potrzebuje nowych zleceń – jak zapewnić stały dopływ nowych klientów do Twojej firmy

Prowadzący: Fachowcy.pl Ventures S.A.

10:30 – 11:00 Blaty firmy Werzalit – odporne na warunki atmosferyczne oraz system ich montażu i demontażu

Prowadzący: Faber Sp. z o.o., Marcin Skrzyński 

11:15 – 12:00 Pokaz przygotowania pralin – kaszubskie inspiracje

Prowadzący: Dawid Makurat

12:15 – 13:15 Kuchnia kaszubska w nowoczesnej odsłonie

Prowadzący: Tomasz Fierke, KUCHARZ Z KASZUB

13:30 – 14:15 Kuchnia kaszubska „na słodko”

Prowadzący: Zyta Górna, Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego

14:30 – 15:00 1. Produkt i jego jakość w kontekście biznesu. 2. Nieuczciwe oferty – nie daj się naciągnąć!

Prowadzący: Nocowanie.pl