26-28 lutego 2023 r. w Warszawie odbędą się Targi Expo Sweet. Zostały opublikowane już regulaminy do trzech konkursów: Otwarty Konkurs – Wystawa Dekoracji Cukierniczych, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru i Lodziarskie Mistrzostwa Polski.
Otwarty Konkurs – Wystawa Dekoracji Cukierniczych – może się zgłosić każdy chętny. Pula nagród to aż 50 tys. zł.
Zgłoszenia przyjmowane są do 13 lutego 2023 r. do godz. 23:59. Zgłoszenia w formie poprawnie wypełnionych formularzy należy przesłać na adres: wystawa@exposweet.pl
- Lodziarskie Mistrzostwa Polski — chcesz wypromować swoją lodziarnię? To najlepszy sposób. Dodatkowo możesz zgarnąć nagrody o wartości prawie 30 tys. zł.
Zespoły zgłaszające się do udziału w Mistrzostwach przesyłają dane startujących zawodników wraz z danymi do kontaktu na adres: mistrzostwa@exposweet.pl. Zgłoszenia należy przesyłać korzystając z formularza dostępnego na stronie internetowej. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 10 stycznia 2023 r. (zdecydowanie rekomendujemy wcześniejsze przesłanie zgłoszeń).
Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru — konkurs dla kucharzy i cukierników. Jak zwykle na Expo Sweet wysokie nagrody pieniężne do zdobycia.
Zespoły zgłaszające się do udziału w Mistrzostwach przesyłają dane startujących uczestników wraz z danymi do kontaktu oraz zdjęciami trzech deserów na adres: mistrzostwa@exposweet.pl. Zgłoszenia należy przesyłać korzystając z formularza, do którego link znajduje się na końcu regulaminu lub można go także pobrać ze strony www.exposweet.pl. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 10 stycznia 2023 r. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń.
Zapraszamy – przysyłajcie zgłoszenia! Liczba miejsc ograniczona.
Regulaminy dostępne na stronie: https://exposweet.pl/konkursy/regulaminy-1
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.