Targi EuroGastro w Nadarzynie już 11 marca

Aktualności

Targi EuroGastro w Nadarzynie już 11 marca

W dniach od 11 do 13 marca w Centrum Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie odbędą się targi EuroGastro, czyli Międzynarodowe Targi Rozwiązań dla Branży HoReCa. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

To trzy dni wypełnione networkingiem, pokazami, spotkaniami z międzynarodowymi gwiazdami gastronomii, a także edukacją w postaci paneli dyskusyjnych, warsztatów i prelekcji. Targi te dają możliwość nawiązania cennych relacji biznesowych. W roku 2024 targi zgromadziły aż 21 064 odwiedzających z 31 krajów Europy, potwierdzając swoją rolę w budowaniu silnej wspólnoty kulinarnej. Partnerem targów są: Euro-Toques Polska, Klub Szefów Kuchni, OSSKiC i Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej. Natomiast partnerem strategicznym jest firma Winterhalter.

Więcej informacji na: www.eurogastro.com.pl.

11 marca – Hala F Sala konferencyjna 2

III edycja BEST Barista Challenge – zawody dla baristów, którzy chcą rozwijać swój warsztat oraz umiejętności. I etap eliminacyjny odbędzie się już 11 marca podczas targów Eurogastro, w PTAK Warsaw Expo

11-13 marca – Hala E stoisko E4.16  – Klub Szefów Kuchni

Pokazy kulinarne – Francuskie przysmaki – odczarowane podroby

11-13 marca – Hala E, stoisko E4.32 –  OSSKiC

Pokazy kulinarne – Polski drób – polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu.

Pokazy połączone z degustacją, prowadzone przez członków Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz członków Narodowej Kucharzy – Poland National Culinary Team.

11-13 marca – Hala E Stoisko E4.15 – Euro-Toques Polska

11:00 Kuchnia Azjatycka. Bulion grzybowy z sajgonkami i warzywami – Tomasz Królikowski

12:00 Karp na Polskim stole nie tylko na święta – Kamil Klekowski

13:00 Kuchnia myśliwska (tatar z jelenia, potrawka z bobra, pulpeciki z dzika na sosie jałowcowym) – Kuba Wolski

14:00 Lody na azocie, Burak z  pomarańczą na pałuckim miodzie – Daniel Żurkowski

Wydarzenia

 

oprac. H. Handkowska

Udostępnij artykuł