Za nami pierwszy dzień Targów EuroGastro, które potrwają do 30 marca w Nadarzynie.
To trzy dni wypełnione networkingiem, pokazami, spotkaniami z międzynarodowymi gwiazdami gastronomii m.in. Nicholas Allen (były szef kuchni w restauracjach z gwiazdkami Michelin. Obecnie pracuje w restauracji Da Vinci) czy Zbigniew Kowalski (mgr ekonomii w branży gościnnej, doktorant Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu), a także edukacją w postaci paneli dyskusyjnych, warsztatów i prelekcji.
Forum Polskiej Gastronomii 2023
Ponadto każdy zainteresowany może wziąć udział w Forum Polskiej Gastronomii 2023, czyli wydarzeniu poświęconemu biznesowi, wiedzy, narzędziom, dobrym praktykom i wyzwaniom polskiej gastronomii. Organizatorami Forum są wiodące organizacje branżowe oraz organizator Targów EuroGastro: Ptak Warsaw Expo, Klub Szefów Kuchni, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników, Euro Toques i Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Program https://eurogastro.com.pl/wydarzenia/#agenda
Pokazy gastronomiczne
Na uczestników czekają także liczne pokazy gastronomiczne i cukiernicze, jak również konkursy (m.in. Debic Pastry Cup).