Podczas Targów EuroGastro na stoisku firmy Develey Polska, wyłącznego dystrybutora legendarnych sosów Tabasco® (stoisko C-6) będzie można podziwiać pokazy „Pizza Freestyle” przygotowane przez Italian School of Pizza oraz gotowanie na żywo w wykonaniu Doradców Kulinarnych Develey Food Servive, Adama Rzewuskiego i Pawła Filipiaka. Eksperci zademonstrują uniwersalność zastosowania sosów Tabasco®. Pokażą zwiedzającym, że ostre sosy pasują nie tylko do pizzy oraz drinków, ale są także idealną marynatą np. do tuńczyka i doskonałym składnikiem tradycyjnych dań kuchni polskiej tj. pieczonej karkówki czy tatara z łososia.
Program pokazów gotowania na żywo:
26.03 środa
10:00 Wariacje na słodko i wytrawnie. W roli głównej sernik z miodowego serka koziego.
13:00 Pizza Italiana. Pokaz Pizza Freestyle.
15:00 Karkówka w serowym duecie.
16:00 Deska serów po francusku – czyli co, gdzie i z czym.
27.03 czwartek
10:00 Wariacje na słodko i wytrawnie. W roli głównej sernik z miodowego serka koziego.
13:00 Pizza Italiana. Pokaz Pizza Freestyle.
15:00 Burger na wiele sposobów.
16:00 Gnocchi w dwóch odsłonach.
27.03 piątek
10:00 Wariacje na słodko i wytrawnie.
11:00 Pizza Italiana. Pokaz Pizza Freestyle.
14:00 Tatar z łososia w towarzystwie serka koziego.