Zapraszamy do niecodziennego wydarzenia, gdzie sztuka kulinarna pomaga artystom innych dziedzin, a przede wszystkim pragnie dać szansę na otwarcie miejsca gdzie realizować się będą osoby niepełnosprawne i z problemami.
Kolacja degustacyjna „Sztuka dla Sztuki” odbędzie się 04 lutego w Restauracji Beksien przy ul. Piwowarskiej 4 w Bielsko Białej o godz. 19. Dania przygotowywać będą szefowie kuchni, wśród nich finaliści Top Chef, a są nimi:
Przemek Błaszczyk, Manana Bistro & Wine Bar, Chorzów
Krystian Skwierz, Restauracja Pappatore, Wrocław – były kulinarny reprezentant Polski
Maciek Walnik, Burganic, Poznań – były kulinarny reprezentant Polski
Kamil Skalczyński, Sakana Sushi, Katowice
Wojciech Krzak, Hotel Styl 70, Piasek
Marek Furczyk, Punkt G-astronomiczny, Pszczyna
Rafał Orłowski, Piwnica Rycerska, Kęty
Mariusz Malinowski, Rezydencja Luxury Hotel. Piekary Śląskie
Tomasz Czepionka, Umami Sushi,
Marcin Czubak, Staromiejska 13, Katowice
Adrian Feliks, studio kulinarne Spoon, Sosnowiec
oraz wielu kucharzy o gorących sercach, którzy będą pomagać przy obsłudze.
7-daniowa Kolacja połączona będzie z licytacją i z występami podopiecznych Bielskiego Stowarzyszenia Artystycznego Teatr Grocki.
Koszt 135 zł, uczestniczyć w niej może ponad 200 gości.
Rezerwacja 798-354-557