14 marca br. w Centrum Techniki Kulinarnej „DORAM” odbyły się pod okiem szefa kuchni, Jacka Grochowiny (laureata wielu prestiżowych nagród kulinarnych i znanego pasjonata sztuki kuchennej) warsztaty kulinarne poświęcone kuchni włoskiej. Zadaniem uczestników było przygotowanie czterech dań: parmegiane-malanzane zapiekany grillowany bakłażan z pomidorami, parmezanem i mozzarellą z sosem pesto i balsamicznym; osso bucco – duszona gicz cielęca z warzywami i risotto pietruszkowym; ryba pieczona w soli morskiej z cukinią fritta i maślanym sosem cytrynowym; spaghetti z mulami w sosie pomidorowym.
Podczas pokazu odbyła się krótka prezentacja nowoczesnego sprzętu gastronomicznego firmy Dora Metal.
W szkoleniu wzięło udział 24 kucharzy z Warszawy oraz okolic.
W spotkaniu udział wzięli:
– Wiesław Lichota, Marcin Piekutowski (Skład win i restauracja)
– Anetta Pacuła- Podemska (Aneth|Party Service)
– Iwan Sokołyk (Hotel Start)
– Agnieszka Żak, Jakub Szczepaniak, Michał Falkiewicz, Paweł Kacprzak (Trattoria Italia)
– Małgorzata Roszkiewicz, Grażyna Sobieraj(Karczma Stara Chata)
– Paweł Dybowski (Hotel Twins)
– Anna Wieczorek, Piotr Grajek (Catering Anna)
– Kamil Gajewski (Le Regal)
– Adam Lesiński (Trattoria Boccone)
– Maciej Rozen (Twister)
– Adam Chmielewski (Hotel Gromada)