Dolnośląska Loża Kulinarna wraz z Partnerem stowarzyszenia – Centrum badawczo-szkoleniowym „Dobre Kadry” ma informuje o ofercie szkoleń dla osób pracujących w gastronomii i hotelarstwie oraz dla firm z branży HoReCa. Profesjonalne wyszkolenie kadr dla gastronomii przed zbliżającym i się Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej Euro 2012 jest jednym z kluczowych celów Dolnośląskiej Loży Kulinarnej.
Szkolenia organizowane w ramach projektów: „Nowoczesne usługi gastronomiczne wizytówką Dolnego Śląska na Euro 2012″ oraz „Szkolenia językowe i z ICT dla osób pracujących w hotelarstwie i gastronomii”. Szkolenia odbywane w godzinach pracy są bezpłatne a skierowane są do przedsiębiorców oraz pracowników mikro i małych przedsiębiorstw działających w branży gastronomicznej i hotelarskiej na terenie województwa dolnośląskiego. Tematyka aktualnej oferty szkoleniowej jest następująca:
- Audytor wewnętrzny systemu zapewnienia bezpieczeństwa żywności HACCP;
- Organizacja przyjęć okolicznościowych, elementy savoir vivre oraz aranżacji stołów i otoczenia;
- Branżowy język obcy w gastronomii (język angielski, język niemiecki);
- Nowoczesny menedżer usług hotelarskich i gastronomicznych;
- Profesjonalna obsługa klientów;
- Marketing w hotelarstwie i gastronomii;
- Informatyka w usługach hotelarskich i gastronomicznych;
- System zarządzania jakością w hotelarstwie i gastronomii;
- Kucharz małej gastronomii z aspektami realizacji zasad GHP i GMP;
- Kelner – barman, sprzedawca z branżowym językiem obcym.
Wśród profesjonalnych trenerów prowadzących szkolenia są Szefowie Kuchni zrzeszeni w Dolnośląskiej Loży Kulinarnej.