Za nami już 8 edycji Szkoły Gotowania Piano Bar, które były niezapomnianym doświadczeniem dla uczestników i pozwoliły im poznać sekrety kuchni włoskiej pod okiem utalentowanego Szefa Kuchni Piano Bar – Roop Lal Balu. Od maja poznańska restauracja zaprasza miłośników kulinariów do korzystania z możliwości nauki pod okiem Szefa Kuchni. Szkoła Gotowania skierowana jest do wszystkich tych, którzy cenią sobie najwyższej jakości naturalne produkty, wyjątkowe smaki i przyjemne wnętrza.
Kolejna edycja Szkoły Gotowania rozpocznie się 25 sierpnia br. Tematem przewodnim jest „Spore italiano Sulla piastra czyli włoski smak na talerzu”. W menu pojawi się: Risotto z kurczakiem i grzybami, Krewetki w sosie z białego wina z pomidorkami koktajlowymi i bazylią, Polędwica wieprzowa w sosie pomarańczowym z balsamico, Sos do makaronu ze świeżego pomidora i bazylii, Sos putanesca, Sos carbonara, Krem caramel. Natomiast 29 sierpnia br. w roli głównej pojawią się Ryby – Krewetki z sosem pesto z orzechami nerkowca lub pinii, Tatar z łososia, Filet rybny zapiekany z pomidorami, kaparami, oliwkami i ziołami i Carpaccio z ananasa.
Więcej na stronie internetowej restauracji Piano Bar.