21 czerwca rozpocznie się rywalizacja w kolejnym konkursie nominowanym do Kulinarnego Pucharu Polski. Organizatorzy przekazali listę jego finalistów.
Termin zgłoszeń do konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dworze” upłynął w czwartek, 17 czerwca. Dzień później organizatorzy przekazali listę zakwalifikowanych drużyn. Konkurs odbędzie się w Dębowym Dworze, w Rudzie Różanieckiej podczas Festiwalu Ryb z Roztocza.
Do rywalizacji przystąpi sześć duetów:
- Edyta Szast i Marcin Kopciuch (Koszyk Roztoczański),
- Dominik Świątecki i Filip Kaczorowski (Restauracja „Cucina”),
- Maksym Trushkin i Emil Buczyński (Ziomki Poziomki)
- Marek Filimowski i Szymon Tomaka (Szymon i Marek)
- Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz (Szklane Lniane)
- Paweł Gałecki i Jakub Śniadecki (Trybunalska City Pub Lublin)
Która z drużyn awansuje do finału? Dowiemy się we wtorek, 21 czerwca.