Światowe osobistości świata kulinarnego ocenią finalistów Kulinarnego Pucharu Polski 2013 (25 września br.) – ich umiejętności, pracę i talent. Jako kolejnego sędziego przedstawiamy Jeana-Bernarda Mahuta – cenionego przedstawiciela niemieckiego i międzynarodowego świata kulinarnego.
Absolwent Hotelery School w Strasburgu. Swoją karierę rozpoczynał we Francji jako chef de partie. Kontynuował szlifowanie umiejętności m.in. jako szef kuchni restauracji Heising w Berlinie, jako sous-chef restauracji Humperdinck , jako chef garde manager w restauracji Schiffen w Duseldorfie, a także szefa kuchni w hotelu Löwen w Langenargen i sous chef restauracji Hirschen w Glottertal. Od 1991 do 1994 był właścicielem restauracji Goldenes rad w Friedrichschafen a następnie od 1994 roku objąt stanowisko szefa kuchni w Parkhotel Bad w Bawarii.
Od 1998 roku jest starszym technologiem w Unilever Food Solutions w Niemczech.