Świeżo Malowane, Masashi Sushi i Qbik Cafe już otwarte

Wydarzenia

Świeżo Malowane, Masashi Sushi i Qbik Cafe już otwarte

06 maja 2015

25 kwietnia w Warszawie nastąpiło oficjalne otwarcie trzech nowych restauracji – Świeżo Malowane, Masashi Sushi i Qbik Cafe. Lokale kuszą doskonałą kuchnią, bazującą na prostych składnikach, połączonych i podanych w nowatorski, nietuzinkowy sposób.

Na uroczyste otwarcie przybyło ponad dwustu Gości. Organizatorzy zadbali o wyjątkową atmosferę. Oprócz specjalnego menu wieczór uświetniła muzyka na żywo, nastrojowe dźwięki saksofonu jazzowego i pokazy taneczne. Wśród artystów wystąpili: Magdalena Stencel w swoim akrobatycznym pokazie tańca w powietrzu na szarfie oraz Betty Q. pierwsza w Polsce performerka burleski. Odbył się również widowiskowy pokaz salsy. Przybyli mogli skosztować m.in: ostryg podanych na kruszonym lodzie z kawiorem malinowym i cytryną, łososia marynowanego w sake, otulonego prażonym sezamem i podanego na chrupiącej rzepie; grillowanego homara na pieczonych batatach, zielonych sałatach i cytrusach czy polędwiczek wieprzowych marynowanych w jałowcu i porto w sosie z zielonego pieprzu.

Koncept gastronomiczny to miejsce unikalne, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Szefem Kuchni jest Szymon Partyka, który miłością do dobrego, zdrowego jedzenia i pasją do eksperymentowania w kuchni chce dzielić się z innymi. Lokale znajdują się na parterze kompleksu biurowego Adgar Park West (Al. Jerozolimskie 181), w odległości 5 min. jazdy samochodem od centrum Warszawy, nieopodal Parku Szczęśliwickiego. Niezobowiązująca atmosfera tego miejsca zachęca do wizyt pod różnymi pretekstami i o każdej porze – można tu wstąpić na poranną kawę, na lunch w ciągu dnia, na kolację czy wieczornego drinka. 

O restauracjach:

Świeżo Malowane

Świeżo Malowane to klimatyczna restauracja czarująca śródziemnomorskimi smakami. Połączenie przytulnego i eleganckiego zarazem wystroju oraz sezonowo zmieniającej się karty dań, za którą stoi Szymon Partyka. Lokal przyciąga wyjątkową ofertą śniadań, drugich dań/lunchy i deserów. Wyróżnikiem restauracji są bardzo przystępne ceny i najwyższej jakości potrawy kuchni europejskiej. Kreacje kulinarne cechuje jakość składników oraz  prostota podania, w najlepszym rozumieniu tego słowa. Lokal promuje światowy trend jakim jest foodpairing. To metoda dobierania składników na podstawie ich wspólnych cech.

Masashi Sushi

Masashi to projekt powstały z pasji i zamiłowania do japońskiej tradycji kulinarnej. Najwyższy kunszt sushimasterów oraz dbałość o najwyższą jakość składników sprawia, że po przekroczeniu progu restauracji przenosimy się wprost do tętniącego życiem kraju Kwitnącej Wiśni. Przyrządzane na miejscu potrawy są zawsze świeże, a kucharze zachęcają do próbowania zarówno japońskiej klasyki, jak i sushi przyrządzanego w stylu fusion. Obok szerokiego wyboru sushi goście znajdą tu także inne dania kuchni japońskiej.

Qbik Cafe

Qbik Cafe to przytulne, pachnące chlebem, swobodne miejsce, gdzie każdy może przyjść zjeść, napić się kawy lub kupić coś na wynos. Specjalizuje się w ręcznie wyrabianym i wypiekanym na miejscu pieczywie. Wypieki powstają tu wyłącznie na bazie tradycyjnych receptur. Piekarze wykorzystują mąkę żytnią i pszenną, nie używają polepszaczy ani konserwantów. Tak przygotowane pieczywo jest podstawą serwowanych przez lokal śniadań – koszyk pieczywa podany z różnymi dodatkami, jajecznica na kilka sposobów i różnego rodzaju kanapki. Można tu wpaść również w porze lunchu, w menu znajdziemy np. burgery i sałatki.