Święto Baraniny ? Ustroń 2011 –  lista uczestników

Newsy

Święto Baraniny ? Ustroń 2011 – lista uczestników

30 czerwca 2011

Spośród nadesłanych zgłoszeń – spełniających regulaminowe kryteria – do udziału w VI Mistrzostwach Polski w Podawaniu Baraniny zakwalifikowano następujące ekipy kucharskie :

Maciej Niedzielski (kapitan drużyny), Paweł Pyra – Hotel „Verde Montana” Kudowa Zdrój

Wiktor Stefaniak (kapitan drużyny), Michał Łojek -Restauracja „Vilanova” Wilanów

Michał Górecki (kapitan drużyny), Artur Wawer – Vendi Culinary Team Warszawa

Karel Drápal (kapitan drużyny), Jan Jakeš -Moravia Team Republika Czeska

Przemysław Wieloch (kapitan drużyny), Paweł Wilamocki -Restauracja Jan Chefs Team Bełchatów

Adam Smoter (kapitan drużyny), Anna Solarz -Hotel Bukovina Bukowina Tatrzańska

Jaroslav Cabúk (kapitan drużyny), Daniel Dundek  -Jaro Team  Słowacja

Marek Rybacki (kapitan drużyny), Paweł Getka – GastroArt Team Garwolin

Krzysztof Bobola (kapitan drużyny), Marek Lechowicz – Zamek Dubiecko

Podstawowym produktem do przygotowania dania konkursowego jest comber jagnięcy i/lub comber barani.  Mięso przed przystąpieniem do konkursu może być odkostnione i obrane z błon, nie może być wcześniej zamarynowane. Każda ze startujących ekip kucharskich przygotowuje 10 porcji dania konkursowego (4 dania dla jury degustacyjnego , 4 dania dla jury smakoszy VIP i zaproszonych gości, 1 danie do ekspozycji i 1 danie na licytację). Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 80 minut. Podczas przygotowywania dań konkursowych należy obowiązkowo wykorzystać co najmniej jeden z produktów Sponsora Strategicznego Firmy UNIFREEZE (do wyboru: szpinak-całe młode liście, groszek cukrowy i marchew junior), oraz bazę śmietanową Firmy QimiQ.