Oferty prezentowane przez restauracje są różnorodne. Poza tradycyjnym karpiem w galarecie, czerwonym barszczem z uszkami z grzybami czy kutią, możemy spróbować śmiałych i oryginalnych połączeń, jak np. tatar z turbota z Oberży pod Czerwonym Wieprzem w Warszawie lub orientalna zupa rybna na wywarze z ośmiornicy z łososiem z restauracji Malika w Gdyni. Restauracje oprócz dostarczenia do domów świątecznych potraw, umożliwiają zamówienie upominków dla bliskich. W pakietach goście mogą znaleźć wiele ciekawych produktów: wyselekcjonowane wina, przygotowane przez szefów kuchni praliny i słodkości, autorskie smaki i przetwory zamknięte w ładnych, obrendowanych opakowaniach i wiele ciekawych produktów, których mogliśmy spróbować do tej pory tylko na miejscu. Atrakcyjne oferty oraz starania restauracji mają nie tylko zachęcić do korzystania z ich ofert, ale także przypomnieć Gościom, jak ważne w ich codziennym życiu są ulubione miejsca, ukochane smaki i restauracyjna atmosfera.
Oprócz różnorodnych sposobów prezentacji ofert i zestawów świątecznych restauracji, organizatorzy przygotowali szereg działań, które mogą pomóc gastronomii wystartować po nowym roku. Wynosy i dowozy są dla wielu rozwiązaniem tymczasowym, a żeby przetrwać należy myśleć długofalowo.
– MojStolik.pl nie zamyka się wyłącznie na współpracujące już z nami restauracje, których w tej chwili jest ponad 70. Zapraszamy do naszej rodziny nowe miejsca, gdzie już wkrótce goście będą mogli bezpiecznie, szybko i łatwo zarezerwować stoliki i poczuć się ugoszczeni na miejscu – mówi Agnieszka Małkiewicz, członek zarządu MojStolik.pl i prezes zarządu FOR Solutions. W tym celu przygotowaliśmy dla restauratorów atrakcyjną ofertę. Jeśli do końca grudnia zdecydują się na współpracę z nami, otrzymają od nas bonus wartości 2 miesięcy bez opłat abonamentowych oraz bezpłatną usługę IVR optymalizującą kontakt z gościem.
W kampanii swoje oferty przedstawiają znane i lubiane restauracji z całej Polski: Zakładka Bistro de Cracovie w Krakowie, La Maddalena we Wrocławiu, Malika w Gdyni i Machina Eats&Beats w Gdańsku. W Warszawie mieszkańcy stolicy mogą zamówić świąteczne potrawy m.in.: z Oberży pod Czerwonym Wieprzem, ELIXIR by Dom Wódki, Bibendy, Belvedere, BARaWINO, Banjaluki, restauracji SingSing.
Do akcji wciąż mogą dołączać kolejne lokale gastronomiczne, do czego zachęcają organizatorzy.