Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw wprowadza wykwintną i niecodzienną ofertę Surf and Turf, czyli odważne połączenie różnych gatunków mięs z owocami morza. Szef kuchni restauracji dodał do niej akcent fusion i w ten sposób powstało oryginalne menu, które zaspokoi najbardziej wymagających smakoszy.
Kuchnia Surf & Turf wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych, ale jest bardzo popularna również w Australii i Nowej Zelandii. Jej inspiracją było zamiłowanie do różnego gatunku mięs oraz owoców morza i chęć połączenia tych rarytasów w jednym daniu. Janusz Korzyński szef kuchni hotelu Westin już od dawna fascynuje się tą kuchnią, stąd też wziął się pomysł na wprowadzenie jej do restauracji Fusion.
W każdy wtorek szef kuchni – Janusz Korzyński zaskakiwać będzie swoich gości nowymi propozycjami dań, a wśród nich znajdą się m. in:
- Polędwica wołowa w stylu “Sous Vide” z krewetką Jumbo podane z kapustką bok choy, grzybami shitake i sosem z zielonego pieprzu,
- Plastry piersi z kaczki i smażone w woku małże św. Jakuba podane z zielonymi warzywami, pikantną sałatką z ogórka i trawy cytrynowej z chrupiącą szalotką,
- Grillowany argentyński rostbef ze smażonymi krewetkami podany z zielonymi szparagami, pieczoną papryką, masłem czosnkowo-kolendrowym i kroplą tabasco,
- Pierś z gęsi podana z pikantnymi krewetkami tygrysimi, makaronem soba, orientalną sałatką z kiełków i sosem teriyaki.