Galeria Słoneczna stanie się od 30 października drugim miejscem w Radomiu, w którym będzie można spróbować oferty marki SUBWAY®. Radomska restauracja jest 81 punktem amerykańskiego lidera restauracji szybkiej obsługi na polskim rynku.
Michael Moritz, właściciel drugiego punktu w Radomiu, wprowadzał koncept SUBWAY® do Polski. Pięć pozostałych należących do niego restauracji działa w Warszawie. Obecnie prawie połowa franczyzobiorców sieci SUBWAY® w Polsce prowadzi więcej niż jedną restaurację marki.
Właściciele restauracji SUBWAY® decydują się na otwarcia kolejnych lokali w momencie, kiedy widzą, że na rynku jest na nie potencjał i że dają one możliwość uzyskania realnego zwrotu z inwestycji, mówi Michał Dorszewski, Agent Rozwoju marki. Przed każdym otwarciem wraz z franczyzobiorcami bardzo dokładnie analizujemy wszystkie wskaźniki, aby prowadzenie restauracji było jak najbardziej dochodowym biznesem.
Restauracje SUBWAY® słyną z amerykańskich sandwiczy przyrządzanych na oczach klienta i zgodnie z jego życzeniem. SUBWAY® Sandwich ArtistTM przyrządza je, korzystając z różnorodnej oferty codziennie wypiekanych chlebów, ma także do dyspozycji duży wybór mięs, produktów wegetariańskich, świeżych warzyw, a także wyjątkowych sosów. Ilość możliwych do przygotowania kombinacji przekracza 900 milionów. Drugi radomski lokal SUBWAY® znajduje się w strefie food court, na pierwszym piętrze Galerii Słonecznej. Zajmuje powierzchnię 35 m.kw. W jego ofercie – obok amerykańskich sandwiczy, znajdą się także śniadania, słodkie wypieki, sałatki oraz napoje, w tym kawa fair trade.