Hiszpański Instytut Handlu Zagranicznego (ICEX) wraz z Międzynarodową Szkołą Sztuki Kulinarnej Fernando Pereza (EIC – http://www.escuelainternacionaldecocina.com/) organizują VI edycję programu stypendialnego dla młodych kucharzy. Program ma na celu kształcenie młodych, zdolnych kucharzy oraz promocję bogatej hiszpańskiej kultury kulinarnej za granicą.
Stypendium, finansowane przez organizatorów, to 21 tygodniowe warsztaty z języka hiszpańskiego, technik gastronomicznych i hiszpańskiej kultury kulinarnej. Program odbywać się będzie w Hiszpanii w terminie od 10 czerwca do 7 listopada br.
Stypendium zostanie przyznane 10 uczestnikom, którzy zostaną wyłonieni w drodze konkursu. Zainteresowanych kandydatów prosimy o przesyłanie zgłoszeń bezpośrednio na adres Szkoły prowadzącej rekrutację spanishgastronomy@eicfp.com najpóźniej do 11 marca br.
Oprócz zainteresowań kulinarnych, warunkiem uczestnictwa w programie jest znajomość hiszpańskiego w stopniu komunikacyjnym.