Sto pomysłów na śniadanie

Newsy

Sto pomysłów na śniadanie

22 lutego 2011

Sieć Qubus Hotel postanowiła ze śniadań uczynić jedną ze swych wizytówek. – To najistotniejszy posiłek w ciągu dnia, powinien być pełnowartościowy i różnorodny – twierdzi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. gastronomii Qubus Hotel.

Obecnie goście każdego hotelu sieci mają do dyspozycji już ponad sto produktów i potraw – w tym całą gamę serów zachodnich, świeżych owoców i warzyw, również francuskie konfitury (morelowa, pigwa, gorzka pomarańcza). Do tego dochodzą dania ciepłe oraz specjalne produkty dla wegetarian. – Naszym gościom oferujemy również dobrą kawę – dodaje Mariusz Tkaczyk.

W organizowanym przez serwis Saypoland.com rankingu sieć Qubus Hotel zdobyła niedawno drugie miejsce w kategorii “najlepsze śniadania hotelowe”. Przychylne opinie pojawiają się również w popularnych serwisach turystycznych.

– Informacją o dobrym śniadaniu nasi goście chętnie dzielą się z innymi, rekomendując pobyt w hotelu – mówi Krzysztof Stęplowski, specjalista d.s. marketingu Qubus Hotel. – To dowód na to, że warto nieustannie inwestować w ten segment, zarówno jeśli chodzi o menu, jak i sprzęt (ekspresy do kawy, porcelana, sztućce).