Od 24 do 27 listopada w gdańskiej Stacji Food Hall odbędzie się czterodniowy festiwal kulinarny podczas którego będą serwować dania inspirowane Andaluzją, Galicją, czy też Katalonią.
Syryjski arroz, hiszpańskie tagliatelle, czy też chorizo burger, to jedynie wstęp do kulinarnej zabawy, bo ich bary także przygotowały coś wyjątkowego – autorskie koktajle, zarówno w wersji klasycznej, jak i alko free! Ambasadorem wydarzenia jest Klaudia Dziel, czyli Dusiowa Kuchnia, która od prawie 11 lat pisze blog kulinarny www.dusiowakuchnia.pl.
Oprócz 18 kuchni z całego świata w jednym miejscu, czyli ogromnej różnorodności street food’u, mamy do dyspozycji aż sześć różnych przestrzeni, w tym 5 barów, nad którymi czuwa sześciokrotny Mistrz Świata w stylu Flair – Tomasz Małek!
Peron 5 – tu jest jakby luksusowo. Wspaniały widok na Wrzeszcz, wygodne mięciutkie fotele i kanapy. Do tego możliwość rezerwacji ustronnego stolika, scena i swoboda w organizacji zamkniętych imprez. Odbywają się tu koncerty, jam sessions, a także przedstawienia, pokazy, stand-up’y i spotkania autorskie.
Funky Monkey – to właśnie tu stoi kultowa SKM. Tutaj też, poza wakacjami, odbywają się cotygodniowo studenckie środy, a wraz z nimi quizy i planszówki 18+.
The Beer Spot – miejsce, gdzie czeka na Was ogrom kraftowych piw. Stały asortyment oraz co tydzień nowości weekendowe. Możecie tu zagrać na fliperach lub w piłkarzyki. A dla prawdziwych miłośników kibicowania mamy sport na dużych ekranach!
Bar na dachu – ta sezonowa strefa to najlepsza miejska miejscówka na wakacyjny chill. Połączenie streetowego klimatu ze wspaniałym widokiem na Gdańsk. Latem odbywają się tu koncerty, różnego rodzaju wydarzenia taneczne, imprezy dj’skie, pokazy i warsztaty.
Nie można zapomnieć także o The Kitchen. Tutaj odbywają się kuchenne domówki oraz niedzielne warsztaty kulinarne dla dzieci, a także wszystkie wieczory panieńskie, kawalerskie, firmowe spotkania integracyjne.