Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

Wydarzenia

Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

20 października 2017

19 października w Zamku Topacz odbyło się Spotkanie z Self Cooking Center® firmy Rational czyli pierwsza edycja konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat. Pierwsze miejsce wywalczył Dawid Konieczny i Dominik Łukasik (Heron Live Hotel). Drugie przypadło Marcelowi Penkali i Adrianowi Markiewiczowi (Gościniec pod Zającem), a trzecie Dariuszowi Wierzchowskiemu i Pawłowi Stępień (Hotel Grand Lubicz). Tematem przewodnim konkursu była gęsina, ale wśród produktów obowiązkowych musiały znaleźć się także wyroby regionalne.

Nagrody: I miejsce: 3 000 zł oraz staż w Restauracji w Zamku Topacz, II miejsce: 2 000 zł, III miejsce 1 000 zł.

Organizatorami wydarzenia są Zamek Topacz oraz firma Rational.

Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.

Fot. Rational