Do finału konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy Spotkanie z Self Cooking Center®, który odbędzie się 19 października w Zamku Topacz zakwalifikowało się 6 dwuosobowych drużyn.
Lista uczestników:
Kamil Swendrowski, Oskar Waluś – Biesiada Opolska
Marcel Penkala, Adrian Markiewicz – Gościniec pod Zającem
Dariusz Wierzchowski, Paweł Stępień – Hotel Grand Lubicz
Paweł Lewandowski, Mateusz Gawinecki – Restauracja Pikado
Mateusz Kubicki, Mateusz Orłowski – Foluszowy Potok
Dawid Konieczny, Dominik Łukasik – Heron Live Hotel
Organizatorami wydarzenia są Zamek Topacz oraz firma Rational.
Konkurs kierowany jest do młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat w momencie składania zgłoszenia, pracujących w restauracjach na stanowisku kucharza lub szefa kuchni. Wydarzenie ma pomóc im w doskonaleniu umiejętności oraz zdobywaniu wiedzy kulinarnej. Dodatkowo będzie dla nich doskonałą okazją do konfrontacji i wymiany doświadczeń zawodowych z innymi osobami z branży.