Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadzają jesienną wkładkę do menu „Nowości na dobrą rozgrzewkę”. Znajduje się w niej pięć propozycji dań, w których nie brakuje sezonowych produktów, jak chociażby krem z dyni, kurczak w cydrze, czy stek z pieczonymi ziemniakami. Oferta obowiązuje w lokalach sieci do 22 grudnia.
– Na coraz chłodniejsze i deszczowe dni przygotowaliśmy potrawy, które rozgrzewają i dostarczają zdrowych składników odżywczych. Nie mogło zatem zabraknąć charakterystycznej dla jesieni dyni, bogatej w witaminy i minerały, jak również świetnie komponujących się z naszym menu pożywnych batatów. Myślę, że najnowsze propozycje dań, na wzór poprzednich naszych ofert, zyskają popularność wśród klientów restauracji Sphinx. Długie wieczory sprzyjają spędzaniu czasu ze znajomymi, a do tego świetnie pasują nasze lokale i wprowadzane nowości, spośród których każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
W menu „Nowości na dobrą rozgrzewkę” znajduje się filet z kurczaka przygotowany w sosie śliwkowo-morelowym z cydrem serwowany z purée z dyni. Ponadto zamówić można krem z dyni z rozgrzewającym imbirem, którego smak dopełnia chrupiący bekon i dodatek tartej skórki z pomarańczy. Nowością w ofercie restauracji Sphinx jest także stek brazylijski podawany z wyśmienitym sosem chimichurri oraz pieczonym ziemniakiem i masłem czosnkowym. Z kolei konkurencję dla tradycyjnych frytek w najnowszej wkładce do menu tworzą bataty w aromatycznych przyprawach. Nie zabrakło także podgrzybków w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach z sałatką wegetariańską.