Sphinx z drugą restauracją w Rzeszowie

Aktualności

Sphinx z drugą restauracją w Rzeszowie

Sieć Sphinx powiększyła się o nową restaurację w stolicy Podkarpacia. Dla sieci, której znakiem rozpoznawczym jest Shoarma®, to kolejne tego typu otwarcie w Polsce. Coraz częściej zgłaszają się też restauratorzy, którzy chcą zmienić szyld na Sphinx Restauracje. Według dotychczasowych danych takie przekształcenie skutkowało zwiększeniem obrotów nawet o 185%.

Najnowszy rzeszowski Sphinx ma powierzchnię ponad 300 m2 i może ugościć blisko 140 klientów. Jego wnętrze to charakterystyczne dla tej sieci elementy wystroju, jak kolorowe lampy z tykw czy obrazy z orientalnym motywem. Naturalnego uroku nowo otwartej restauracji nadają rośliny – zwisające bujnie pod sufitem z tykwami, tworzące tzw. tykwandole, lub dzielące przestrzeń na strefy donice z roślinami. Lokal wyróżnia się specjalnie zaaranżowaną strefą śniadań oraz ma oddzielną salę na spotkania biznesowe lub uroczystości rodzinne. Wkrótce w restauracji goście będą się mogli delektować się również stekami sezonowanymi na sucho w specjalnych lodówkach, wyeksponowanych na sali. Oprócz tego rzeszowski lokal, jako jedna z niewielu restauracji tej sieci w Polsce, przygotował miejsce na koncerty i występy artystów.

Nowa restauracja jest także otwarta na przyjęcie rodzin z dziećmi. Urządzono tu przytulną strefę zabaw.   Poza tym restauracja dysponuje podwyższanymi krzesełkami dla dzieci z atestem, a dania dla najmłodszych można zamówić z przygotowanego specjalnie dla nich Kids Menu.

Rzeszów to duże i prężnie rozwijające się miasto z atrakcjami turystycznymi, a jednocześnie regionalne centrum biznesowe i akademickie. Bardzo się więc cieszymy, że możemy zaprosić naszych gości do kolejnej restauracji SPHINX w tym mieście. Franczyzobiorcy uruchamiający lokal przy al. Kopisto wykazali się dużym zapałem i energią, a efekt ich pracy jest dla nas potwierdzeniem, że można w tak krótkim czasie otworzyć piękną restaurację. Wierzę, że nowy rzeszowski SPHINX szybko znajdzie grono swoich stałych gości, gorąco zachęcam do odwiedzenia tej restauracji – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

Do szybkiego uruchomienia restauracji przyczynił się fakt, że wcześniej w tym miejscu była prowadzona działalność gastronomiczna. To przełożyło się też na niższe koszty przygotowania lokalu przez franczyzobiorcę, a jednocześnie skróci czas zwrotu tych wydatków.