Sphinx wprowadza nowe menu

Newsy

Sphinx wprowadza nowe menu

23 listopada 2009

Restauracje Sphinx wprowadzają nowe orientalne menu, w którym pojawi się 25 premierowych potraw. Wzbogacono m.in. sekcję potraw dla smakoszy kurczaka i wielbicieli potraw rybnych. Utrzymano jednocześnie najpopularniejsze dania sieci, jak shoarma, kebaby czy steki.   Wprowadzenie nowej karty dań prowadzone jest pod hasłem „Doprawiamy orientem”.

Nowościami w menu są  m. in. ostre kąski karkówki w sezamie, kurczak w indyjskim curry, żeberka duszone w miodzie z chilli czy orientalna pizza z shoarmą. Miłośnicy kurczaka będą mogli delektować się biryani z kurczaka czy kurczakiem w ostrym sosie tandoori serwowanym w mega porcjach. Na wielbicieli potraw rybnych będą czekać takie specjały jak łosoś grillowany z sosem curry czy dorsz w płatkach migdałowych. Nowością w menu będzie także specjalny, zielony sos z egzotycznymi przyprawami.

– Nowe menu jest wynikiem ujednolicenia naszej oferty i strategicznej decyzji o pełnej specjalizacji sieci Sphinx w kuchni orientalnej. Na tym opierała się pierwotna koncepcja działania sieci, do której wracamy w unowocześnionej i odświeżonej odsłonie. Wprowadzamy nowe oryginalne potrawy i smaki, a jednocześnie zachowujemy kultowe dania kojarzone z naszymi restauracjami, jak shoarma, steki, kebaby czy mięsa z grilla. Nowe menu dostosowaliśmy z jednej strony do preferencji smakowych klientów, z drugiej do obecnych trendów żywieniowych – komentuje Bogdan Bruczko, wiceprezes zarządu Sfinks Polska S.A. – Nowa oferta jest pierwszym widocznym efektem trwającego od kilku miesięcy programu wprowadzania jednolitej wysokiej jakości dań w sieci Sphinx w całym kraju.  Receptury zostały ułożone w sposób pozwalający na optymalizację zaopatrzenia i procesów technologicznych, co powinno także wpłynąć na zwiększenie efektywności działania całej sieci – dodaje Bogdan Bruczko.

Wraz z menu w nowej szacie graficznej od 23 listopada br. w restauracjach Sphinx pojawią się plakaty, bannery i podkłady promujące nowo wprowadzone dania i specjalne oferty dla klientów. m. in. każdy będzie mógł zamówić do posiłku lampkę wina w atrakcyjnej cenie lub nowy zielony sos z egzotycznymi przyprawami jako czwarty, oprócz trzech sosów tradycyjnie towarzyszącym daniom w Sphinksie. Ponadto, w poniedziałki klienci będą otrzymywać kawę gratis do każdego deseru.