Sphinx i Chłopskie Jadło wprowadziły wiosenną ofertę pod hasłem „Groszek i szparagi godne uwagi”. W ramach nowej wkładki do menu obu sieci weszły dwa dania na bazie mięs z grilla oraz sezonowych warzyw – groszku cukrowego i szparagów. Oferta jest dostępna od 9 maja w restauracjach Sphinx i Chłopskie Jadło na terenie całej Polski.
Sezonowe propozycje sieci Sphinx i Chłopskie Jadło to grillowany filet z kurczaka na szparagach oraz grillowana polędwiczka wieprzowa z zielonym groszkiem cukrowym. Oba dania są serwowane z sosem holenderskim. W sieci Sphinx w skład każdego zestawu wchodzi również napój z asortymentu Pepsi (0,3l). W tych restauracjach do obu zestawów można dokupić porcję frytek lub kratki ziemniaczanej. Z kolei w sieci Chłopskie Jadło, specjalizującej się w kuchni polskiej, dania z najnowszej oferty z założenia są serwowane z ziemniakami.
– Nasze doświadczenie pokazuje, że klienci bardzo lubią dania sezonowe, dlatego w tym roku na wiosnę wprowadzamy lekkie propozycje z typowo wiosennym akcentem w postaci szparagów i groszku. Zwłaszcza to pierwsze warzywo staje się w Polsce coraz bardziej popularne, więc wraz ze startem sezonu szparagowego nie mogło go zabraknąć w naszych restauracjach. Mamy nadzieję, że oba zestawy przypadną wielu naszym klientom do gustu – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami Sphinx i Chłopskie Jadło.