Soplica – pierwszy w Polsce program dla rynku HoReCa

Newsy

Soplica – pierwszy w Polsce program dla rynku HoReCa

09 listopada 2011

Tradycyjny wystrój, polskie dania, owocowe nalewki oraz czysta wódka marki Soplica towarzyszyć będą gościom najlepszych zajazdów, karczm i tawern w całym kraju. To pierwszy w Polsce organizowany przez markę mocnych alkoholi program przygotowany specjalnie dla karczm.

Soplica – marka o 120 letniej tradycji – rozpoczyna współpracę z najlepszymi gospodami w Polsce. W wybranych lokalach, klienci, oprócz zamówienia wyśmienitych potraw, będą mogli korzystać z promocji na wysokoprocentowe trunki Soplicy.

„Rynek karczm w Polsce powiększa się, ale nie jest jeszcze zagospodarowany przez marki mocnych alkoholi. Konsumenci poszukują w karczmach tradycyjnego polskiego jedzenia oraz unikalnej atmosfery. Soplica pasując idealnie do żeberek, pstrąga, karkówki czy pieczonych ziemniaków z kamiennego pieca opalanego drewnem, pewnie wkracza do tego typu lokali. Ruch ten jest naturalną kontynuacją naszej strategii pod hasłem ” – mówi Przemysław Jaczewski, Brand Manager marek Soplica i Jeżówka.

Akcję rozpoczynają specjalne ceny Wódki Szlachetnej oraz nalewek Soplicy. Do jej pierwszego etapu zaproszone zostały starannie wyselekcjonowane gospody z województw: małopolskiego, pomorskiego, kujawsko-pomorskiego, mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego. Partnerzy Soplicy będą wspierani wizerunkiem marki zgodnym z wartościami i hasłem „wódki takie jak kiedyś”. W kartach menu, oprócz szerokiego wyboru wódek Soplicy, pojawiać się będą dania przygotowywane na bazie tych alkoholi.
Soplica przewiduje również specjalne akcje na profilu Antka Soplicy (www.facebook.com/antek.soplica) w serwisie Facebook.