Sokołów wspiera rozwój profesjonalnej sztuki kulinarnej. Firma była partnerem strategicznym 14. edycji konkursu L’Art de la cuisine Martell, w którym rywalizowali szefowie kuchni reprezentujący najlepsze restauracje w Polsce. Sokołów przygotował nagrody dla zwycięzców, jak również zorganizował warsztaty poświęcone tematowi polskiej wołowiny.
Wyłonieni w konkursie laureaci zostali nagrodzeni przez Sokołów zaproszeniami na warsztaty kulinarne w sokołowskiej Akademii Smaku, produktami oraz voucherami na zakup wysokiej jakości wołowiny Sokołów. W tym roku zwycięzcami konkursu zostali:
• I miejsce – Mateusz Bogdański, Artur Kuchnia (Hotel Heron)
• II miejsce – Tomasz Zdrenka, Michał Kowalski (Restauracja Enjoy)
• III miejsce – Krzysztof Bielawski, Patryk Głowacki (Restauracja Szeroka)
• Nagroda Jury Koneserów – Diana Olechnowicz, Magda Wacek (Restauracja Signature)
• Nagroda Publiczności – Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, (Courtyard Marriott Warsaw Airport)
Tegorocznej edycji konkursu towarzyszyły warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni Sokołowa – Dominika Moskalenko. Odbyły się trzy spotkania, poświęcone walorom kulinarnym polskiej wołowiny. Ich uczestnicy uzyskali ciekawe informacje między innymi o pochodzeniu wołowiny Sokołów Uczta Qulinarna czy jej sezonowaniu, jak również praktyczne porady dotyczące jej przyrządzania. Warsztaty wzbudziły ogromne zainteresowanie zarówno gości, jak i mediów.