Śniadanie to najistotniejszy posiłek w ciągu dnia. Sieć Qubus Hotel ze śniadań postanowiła uczynić jedną ze swych wizytówek. – To najistotniejszy posiłek w ciągu dnia, powinien być pełnowartościowy i różnorodny – twierdzi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. gastronomii Qubus Hotel.
Obecnie goście każdego hotelu sieci mają do dyspozycji już ponad sto produktów i potraw – w tym całą gamę serów, świeżych owoców i warzyw, również francuskie konfitury (morelowa, pigwa, gorzka pomarańcza). Do tego dochodzą dania ciepłe oraz specjalne produkty dla wegetarian.
W organizowanym przez serwis Saypoland.com rankingu sieć Qubus Hotel zdobyła niedawno drugie miejsce w kategorii “najlepsze śniadania hotelowe”. Przychylne opinie pojawiają się również w popularnych serwisach turystycznych.
– Informacją o dobrym śniadaniu nasi goście chętnie dzielą się z innymi, rekomendując pobyt w hotelu – mówi Krzysztof Stęplowski, specjalista d.s. marketingu Qubus Hotel. – To dowód na to, że warto nieustannie inwestować w ten segment, zarówno jeśli chodzi o menu, jak i sprzęt (ekspresy do kawy, porcelana, sztućce).
Sieć Qubus Hotel liczy obecnie 13 obiektów. W tym roku planowane jest otwarcie kolejnego: w Bielsku-Białej.
Źródło: Sieć Qubus Hotel