Festiwal kulinarny Smakuj Trójmiasto jak co jesień rozgrzeje bogactwem aromatów, przypraw i kolorów. Entuzjaści kuchni orientalnej mogą już zacierać ręce i szykować się na prawdziwą ucztę, bo pod koniec października odbędzie się najpopularniejsza odsłona festiwalu: Asian Edition.
Z najbliższą edycją pojawia się jeszcze jedna długo wyczekiwana zmiana. Wyjątkowa atmosfera Smakuj Trójmiasto i klimatyczne wnętrze Starego Maneżu to dobre połączenie, za którym wielu gości festiwalu tęskniło, dlatego organizatorzy postanowili wrócić z wydarzeniem na teren Garnizonu Kultury.
Najlepsze restauracje i bary nie tylko z Trójmiasta, ale i z innych polskich miast, będą serwować wspaniałości dalekowschodniej kuchni w rozmaitych wydaniach – od nudli, przez ryże, różnorodne pierożki, owoce morza, warzywa w aromatycznych sosach i zupy, aż po orientalne ciastka i desery, choć to na pewno nie koniec repertuaru specjałów. Każdy znajdzie coś dla siebie bez względu na dietę. Wielu wystawców pojawi się na festiwalu po raz pierwszy, więc nawet na stałych bywalców wydarzenia czekają nowości.
Oprócz gotowych do zjedzenia dań, podczas wydarzenia będzie można kupić także oryginalne produkty takie jak herbaty, sosy i przyprawy oraz azjatycki design.
Pyszne orientalne posiłki kuchni tajskiej, indyjskiej, chińskiej, japońskiej, wietnamskiej, libańskiej, marokańskiej, gruzińskiej i innych, do tego pokazy kulinarne i różnorodne atrakcje z pewnością pozwolą lepiej poznać odległą kulturę orientu i zainspirują do dalszego odkrywania nowych smaków.