Piotr Wielgo, Jarosław Ciołek – Restauracja NOVA Best Western Hotel Felix, Warszawa
Marek Paczuski, Łukasz Kostrzewski – Restauracja Ed Red, Warszawa
Bartosz Murawski, Damian Wasiak – Hotel Renaissance Airport, Warszawa
Marcin Pęcko, Sebastian Probant – Focus Hotel Premium „Pod Orłem”, Bydgoszcz
Artur Sienkiewicz, Maciej Wiśniewski – Asto-team, Białystok
Kamil Krzysztof Paszkowski, Rafał Chełmiński – Restauracja „Pod Jabłoniami”, Augustó
Borys Sikorski, Dominik Powstański – Rusałka Grand Park hotel, Szczecin
Krzysztof Półtorak, Magdalena Kuczyńska – Restauracja Kawelin, Białystok
Łukasz Mularczyk, Daniel Aluchnia – Hotel Lipowy Most, Borki
Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego i promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych. Organizatorem konkursu jest Artur Lenczewski przy merytorycznym wsparciu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej. W konkursie weźmie udział 9 ekip dwuosobowych, które będą przygotowywały 6 talerzy dania głównego w ciągu 90 minut.
Imprezę poprowadzi zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska Tomasz Purol. Odprawa uczestników odbędzie się 6 marca w hotelu Pięć Dębów. Obecność zakwalifikowanych ekip obowiązkowa.
Kontakt z organizatorem: smaki.podlasia16030@gmail.com lub 503096068.