Smaki Podlasia – uczestnicy konkursu

Wydarzenia

Smaki Podlasia – uczestnicy konkursu

13 lutego 2020

 

Piotr Wielgo, Jarosław Ciołek – Restauracja NOVA Best Western Hotel Felix, Warszawa

Marek Paczuski, Łukasz Kostrzewski – Restauracja Ed Red, Warszawa

Bartosz Murawski, Damian Wasiak – Hotel Renaissance  Airport, Warszawa

Marcin Pęcko, Sebastian Probant – Focus Hotel Premium „Pod Orłem”, Bydgoszcz

Artur Sienkiewicz, Maciej Wiśniewski – Asto-team, Białystok

Kamil Krzysztof Paszkowski, Rafał Chełmiński – Restauracja „Pod Jabłoniami”, Augustó

Borys Sikorski, Dominik Powstański  – Rusałka Grand Park hotel, Szczecin

Krzysztof Półtorak, Magdalena Kuczyńska – Restauracja Kawelin, Białystok

Łukasz Mularczyk, Daniel Aluchnia – Hotel Lipowy Most, Borki       

Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego i promocji polskiej wsi w kraju oraz wsparcie terenów wiejskich i producentów lokalnych poprzez zakup i wykorzystanie produktów lokalnych. Organizatorem konkursu jest Artur Lenczewski przy merytorycznym wsparciu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej. W konkursie weźmie udział 9 ekip dwuosobowych, które będą przygotowywały 6 talerzy dania głównego w ciągu 90 minut.

Imprezę poprowadzi zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska Tomasz Purol. Odprawa uczestników odbędzie się 6 marca w hotelu Pięć Dębów. Obecność zakwalifikowanych ekip obowiązkowa.

Kontakt z organizatorem: smaki.podlasia16030@gmail.com lub 503096068.