Program „Smaki Podhala” ma wyłonić najlepsze potrawy, podawane w restauracjach tego regionu (gminy: Zakopane, Biały Dunajec, Bukowina Tatrzańska, Kościelisko, Poronin, Szaflary). Swoje propozycje mogą zgłaszać lokale gastronomiczne, które mogą się pochwalić smakowitymi, tradycyjnymi daniami.
Program ma na celu wybór 30 najciekawszych propozycji, które wspólnie stworzą wyznacznik tego co na Podhalu najlepsze. Lokale, które przygotują najciekawsze propozycje mają szansę zostać wyróżnione przez organizatorów, jako miejsca godne polecenia.
Wszyscy, którzy zechcą zgłosić swoje propozycje, zostaną poddani ocenie przez jury obradujące pod przewodnictwem mistrza sztuki kulinarnej Roberta Sowy.
Projekt współfinansowany w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy. Operator dotacji: Fundacja Partnerstwo dla Środowiska – Fundusz Grantowy Produkt Lokalny Małopolska.
Czas trwania projektu: od października 2013 r. do września 2014 r.