22 kwietnia podczas Targów Turystyki i Wypoczynku Lato oraz Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia, w Warszawie. odbędzie się 2. edycja konkursu kulinarnego Smaki Dziczyzny 2017. Organizatorem konkursu jest Artur Świerżewski, wieloletni szef kuchni, pasjonata myślistwa i miłośnik dziczyzny.
Celem konkursu jest prezentacja kuchni myśliwskiej przez profesjonalnych, pracujących w zawodzie kucharzy i pokazanie wielu możliwości zastosowania mięsa zwierzyny łownej w kulinariach, jak również propagowanie walorów smakowych i zdrowotnych dziczyzny – jedynego w 100% naturalnego mięsa na rynku nie zawierającego antybiotyków, hormonów wzrostu, sterydów i wielu innych środków konserwujących.
Pomysłodawcą konkursu jest Artur Świerżewski szef kuchni GALOP CATERING, promotor dziczyzny w kraju i za granicą, członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni, autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji, wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim oraz Srebrną i Złotą Odznaką Rzemiosła.
Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę dania wraz ze zdjęciem na adres: konkurs@smakidziczyzny.pl najpóźniej do dnia 26 marca.