Smak umami w mieszance grzybów

Nowości

Smak umami w mieszance grzybów

09 marca 2017

„Mieszanka grzybów” Bonduelle Food Service to kompozycja czterech gatunków grzybów: maślaki, boczniaki, shiitake i łuskwiaki.  Część grzybów pokrojona jest w grubą kostkę, część występuje w całości. Dzięki temu świetnie prezentują się w każdym daniu.

Atutem mieszanki są grzyby shiitake, które zawierają dużo smaku umami, definiowanego jako piąty smak – głęboki, mięsisty, pełny.  W połączeniu z bardzo intensywnym aromatem mieszanka cieszy się dużym uznaniem wśród kucharzy.

Do tego rewelacyjna, przystępna cena ok. 25 zł za opakowanie 1 kg.

Więcej informacji i przepisów na: www.bonduelle-foodservice.pl

Bonduelle Polska S.A.

ul. Puławska 303

02-785 Warszawa

tel. (22) 549 41 00

www.bonduelle-foodservice.pl