Smak miesiąca – nowa promocja w lodziarniach Grycan

Newsy

Smak miesiąca – nowa promocja w lodziarniach Grycan

11 lutego 2014

60 smaków dostępnych w karcie menu lodziarni Grycan – Lody od pokoleń kusi różnorodnością. Spróbowanie ich wszystkich jest jednak bardzo trudne i często wiąże się z dylematami, z którego z ulubionych smaków zrezygnować tym razem. Chcąc pomóc gościom Lodziarni Firmowych w dokonaniu wyboru, od stycznia w każdym z lokali pojawiła się nowa promocja Smak miesiąca.

Sorbety z owoców, lody produkowane na bazie śmietanki kremówki lub linia lodów jogurtowych – wybór tych, na które mamy ochotę nie jest łatwy. A kiedy już zdecydujemy się na ich rodzaj pojawia się dylemat: jaki wybrać smak? Lody truflowe, różane a może pistacjowe? Sorbet z Czarnych porzeczek lub Sorbet z Mango. Jogurtowe z wiśniami lub truskawkami – w ofercie marki Grycan – Lody od pokoleń znajduje się ponad 60 smaków, z których każdy kusi wyjątkowym smakiem.

– Często obserwuję gości naszych lodziarni, którzy stojąc przed witryną lodową, z blisko 60 smakami lodów, po długim namyśle w końcu wybierają… dobrze sobie znane lody waniliowe, czekoladowe i truskawkowe – z uśmiechem opowiada Elżbieta Grycan. – Dlatego zdecydowaliśmy się dodatkowo zachęcić naszych klientów do próbowania mniej tradycyjnych smaków, wprowadzając ofertę Smak miesiąca.

W każdym miesiącu wybrany zostanie jeden smak lodów, który sprzedawany będzie w promocyjnej cenie 2 zł za kulkę. W ten sposób firma chce zwrócić uwagę gości swoich lodziarni na ich bogate menu i oryginalne smaki, których każdy powinien choć raz spróbować. Być może okażą się one tymi jedynymi, ulubionymi. Promocja trwać będzie przez cały 2014 rok, dając szansę na zakup różnych smaków lodów w promocyjnej cenie. W styczniu i w luty, w cenie 2 zł za kulkę sprzedawane będą Lody czekolada z nutką mięty.

Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce wykorzystywane do produkcji lodów i sorbetów są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak. W lodziarniach dostępna jest również wyjątkowa kawa sygnowana marką Grycan. Ta oryginalna włoska mieszanka ziaren została wybrana specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów.