Smak kawy a sposób jej podawania

Aktualności

Smak kawy a sposób jej podawania

Podawanie kawy to nie tylko kwestia smaku, ale również estetyki i doznań wizualnych. Minimalistyczne formy, naturalne glazury i ręcznie wykonane zdobienia, a także przywiązanie do ekologii przyczyniają się do wzrostu popularności porcelany, która wykonana jest z naturalnych, nietoksycznych materiałów.

Porcelana odgrywa kluczową rolę w procesie parzenia kawy – mówi Mariusz Dydjow, kierownik działu marketingu i rozwoju produktu LubianaGładka, nieporowata powierzchnia porcelany minimalizuje absorpcję olejków i kwasów z napoju, co przekłada się na zachowanie niezakłóconych smaków – dodaje.

Porcelana pozwala utrzymać odpowiednią temperaturę kawy podczas parzenia i serwowania, co wpływa na optymalne wydobycie aromatów. Dobrej jakości filiżanki czy kubki są również bardziej trwałe i odporne na uszkodzenia mechaniczne.

Wybierając produkty do kawy, warto zwrócić uwagę na proporcje i kształt. Odpowiedni wyrób pozwala na swobodny przepływ napoju, zachowując jednocześnie ciepło. Oczywiście do rodzaju kawy dobrać należy odpowiednią pojemność. Nasza marka w swoim portfolio oferuje produkty, które zarówno różnorodnością kształtów, jak i dostępnymi pojemnościami, spełnią oczekiwania największych koneserów picia oraz serwowania kawy przez baristów – dodaje Mariusz Dydjow.