Od 25 marca do 14 restauracji Qubus Hotel wchodzi nowe wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na bogaty i szlachetny smak gęsiny, kaczki oraz wołowiny.
Wiosna i lato to oczywiście czas na potrawy lekkie, bogate w warzywa i owoce. W nowym menu sieci znajdą się zarówno syte i mięsne dania jak też lekkie sałaty. Kreując menu Szefowie Kuchni w Qubus Hotel wykorzystali w nim także wiosenne nowalijki.
– Naszym Gościom zaproponujemy w nowej karcie przede wszystkim oryginalne potrawy ze szlachetnej gęsiny i kaczki. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli skosztować m.in. wędzonych płatków gęsiny podanych na bukiecie z fasoli z dodatkiem kruszonki z bekonu i orzechów włoskich oraz sosu żurawinowego, czy delikatnej sałaty z blinami z kurczaka i świeżych nowalijek. Osobom lubiącym lekkie zupy z pewnością przypadnie do gustu warzywne minestrone z nutą bazyliowego musu – mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii i główny kreator wiosennej odsłony menu w sieci Qubus Hotel.
Oprócz pożywnych sałat w nowej karcie znajdą się też wyjątkowe sycące dania, takie jak: policzki wołowe duszone we własnym sosie, serwowane z puree z selera i ziemniaków, filet z kaczki marynowany w miodzie i goździkach czy wędzony filet z gęsi podany z sosem chrzanowym na pieczonce ziemniaczanej o majerankowym aromacie. Na smakoszy słodkości czeka niecodzienny deser czekoladowy w postaci musu z białej czekolady, podany na puree z mango w towarzystwie chrupiącej delicji.
– Kreując każde menu staramy się zaproponować naszym Gościom przede wszystkim niezwykłe doznania smakowe. Tym razem odwiedzającym nasze hotele proponujemy smaki szlachetnych mięs z gęsi i kaczki. Choć Polska jest jednym z głównych producentów gęsiny w Europie, to przez lata potrawy z tym mięsem były rzadkością w restauracjach. Uważamy też, że warto czerpać inspirację ze staropolskich tradycji i tym samym w pełni wykorzystywać polskie produkty. Wszystkie nasze dania są przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników. To daje Gościom gwarancję, że przygotowywane przez nas potrawy są zawsze zdrowe, aromatyczne i oryginalne – mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.
Uzupełnieniem nowego menu jest też karta główna z najbardziej lubianymi przez Gości potrawami takimi jak: gnocchi z kurczakiem, łosoś cytrynowy, steki, jagnięcina grillowana z serem Feta, czy antrykot z kurczaka. W karcie znajduje się również bogata oferta ciepłych i zimnych napojów. Dodatkowo do dyspozycji Gości jest także karta win z wyselekcjonowanymi propozycjami z całego świata.