Słoneczne i smaczne święta w górach

Newsy

Słoneczne i smaczne święta w górach

04 kwietnia 2014

Kaczka w winie, indyk nadziewany kasztanami oraz domowe pasztety to hit tegorocznego menu wielkanocnego Interferie Sport Hotel Bornit **** w Szklarskiej Porębie.

Podczas świąt ma być przede wszystkim tradycyjnie, ale i zaskakująco, dlatego szefowa kuchni hotelu w Szklarskiej Porębie Aneta Pudło, laureatka między innymi konkursu na najlepszy regionalny deser Gór Izerskich, stawia na połączenie znanych smaków z odrobiną nowych propozycji kulinarnych. Na stołach będzie królowała biała kiełbasa przyrządzona na kilka sposobów oraz pieczone mięsa, rolady, ryby i jajka.

 – Nasze świąteczne menu przygotowaliśmy z wyjątkową starannością, ponieważ pragniemy, aby goście poczuli świąteczną, a zarazem domową atmosferę – mówi Aneta Pudło. – Uwielbiam gotować i zapraszać do kosztowania potraw, które na stołach pojawiają się niezwykle rzadko. Zaobserwowałam, że coraz więcej osób docenia świetnie przyrządzony soczysty drób – kaczkę czy też indyka – doprawione wg tradycyjnych receptur aromatycznymi ziołami. Proszę mi wierzyć, kaczka podlana winem skusi każde podniebienie – dodaje z uśmiechem szefowa kuchni Interferie Sport Hotel Bornit **** w Szklarskiej Porębie.

Bywalców hotelu nie zdziwi tradycyjny już świąteczny grill na zielonych terenach rekreacyjnych obiektu oraz propozycja połączenia przyjemności stołu z aktywną rekreacją. – Jeżeli wybieramy się w Karkonosze skorzystajmy ze sportowego uroku gór i wyjątkowego klimatu Szklarskiej Poręby – zachęca Dariusz Lubos, dyrektor hotelu i od lat aktywny pasjonat sportu i górskiej aktywności. Czterogwiazdkowy INTERFERIE Sport Hotel Bornit **** w Szklarskiej Porębie to jeden z największych obiektów wypoczynkowych w Karkonoszach, z najwyżej położonym tarasem widokowym (700 m n.p.m.) na panoramę Karkonoszy oraz znakomitym zapleczem wypoczynkowym i rekreacyjnym dla całej rodziny.