Słoneczna Italia w ?The Olive?

Newsy

Słoneczna Italia w ?The Olive?

06 maja 2009

Od połowy kwietnia br. w restauracji The Olive w warszawskim hotelu Sheraton goszczą włoskie specjały zawarte w nowym menu opracowanym przez szefa kuchni hotelu – Artura Grajbera. W karcie znalazło się 27 dań i deserów, zainspirowanych podróżą szefa kuchni do Toskanii i Sycylii. „Chciałem zabrać gości naszej restauracji w kulinarną podróż do Italii, stąd też w nowym menu proponuję pasty na wiele sposobów, czy sycylijską zupę rybną” – mówi Artur Grajber. Wśród nowych propozycji znalazły się m.in.: lekko obsmażany tuńczyk i krewetki z karmelizowanym arbuzem i pikantnym sosem pomarańczowym; sałata rukola z serem grana padano z pomidorami koktajlowymi i oliwą truflową; sycylijska zupa rybna z oliwkami i ziemniakami; grillowany stek z tuńczyka podany z warzywną peperonatą i ziemniakami zapiekanymi w rozmarynie; grillowany stek z polędwicy wołowej z szalotkami, pomidorami koktajlowymi i szparagami w maśle truflowym, podany z pieczonym ziemniakiem i sosem pieprzowym; suflet z gorzkiej czekolady, podany z lodami waniliowymi z dodatkiem bourbonu; crème Brûlée z wiśniami amarena i lodami advocat.