Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych w lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń na gości czekają tradycyjne mazurki oraz klasyczna, pełna słodkich bakalii pascha. Klienci z Warszawy będą mogli dodatkowo spróbować wyśmienitej babki drożdżowej oraz tradycyjnego sernika pieczonego z brzoskwiniami.
Elżbieta i Zbigniew Grycanowie zapraszają do swoich lodziarnio-kawiarni na słodkie, wielkanocne przysmaki przygotowywane według tradycyjnych rodzinnych przepisów we własnej pracowni cukierniczej. Mazurki, których podstawą jest kruche, maślane ciasto, przekładane są domowymi powidłami śliwkowymi i wykończone orzechowym wianuszkiem. Udekorowane prawdziwym kajmakiem i bogato zdobione orzechami, migdałami oraz suszonymi owocami będą piękną dekoracją wielkanocnego stołu.
W świątecznym menu dostępna jest także pascha przygotowywana według tradycyjnej receptury z twarogu, masła, cukru oraz dużej ilości bakalii – suszonych moreli, skórki pomarańczowej i rodzynek nasączonych rumem.